Chapter 6. Feladatok

Table of Contents

Ökológiai láblenyomat
Népek és vallások
Korsturktúra
Születés és halálozás
Migráció
Városok és lakóik
Gazdasági szerkezet
A GDP változása
Városfejlődés
Közlekedés
Falutípus
Komplex elemzés

Az alábbiakban néhány feladatot mutatunk be - egyeseknek egyértelmű megoldásuk van, másoknál több megközelítés lehetséges, és a lényeg az adott problémán való elgondolkodás. A közölt ábrák, képek, információk reményeink szerint kiegészítik a tananyagban foglaltakat. Ha a jegyzet olvasása után képesek vagyunk válaszokat adni a kérdésekre, jó eséllyel indulhatunk neki a vizsgáinknak...

Ökológiai láblenyomat

Figure 6.1. 1. feladat. A fogyasztás területigénye és a rendelkezésre álló biológiailag produktív terület (egy főre vetítve) a világ néhány országában, 2009 (Forrás: Global Footprint Network adatai alapján szerk.: Pirisi G.)

1. feladat. A fogyasztás területigénye és a rendelkezésre álló biológiailag produktív terület (egy főre vetítve) a világ néhány országában, 2009 (Forrás: Global Footprint Network adatai alapján szerk.: Pirisi G.)

Feladat: figyeld meg a fenti ábrát! Alkoss csoportokat a homogén jellemzőket mutató országokból! Jellemezd az egyes országcsoportokat a természeti erőforrások bősége, illetve szűkössége szempontjából!