Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés – Díjak, elismerések átadása

2021. szeptember 6., 9:52

„A Pécsi Tudományegyetem szeptember 1-jén, a Dr. Halasy-Nagy József Aulában rendezte Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülését, amely egyúttal a centenáriumi rendezvénysorozat nyitóeseménye is volt.”

A 7500 elsőévest köszöntő Ünnepi Ülésen tizennégy új egyetemi tanár vehette át a professzori talárt, valamint a kimagasló teljesítményéért, az Egyetem fejlesztéséért tett szolgálataiért odaítélt Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetés, Nagy Lajos Király Díj, Egyetemi Sportéletért Díj, Egyetemi Kultúráért Díj, Alma Mater Emlékérem, valamint Pro Universitate Juventutis Díj ünnepélyes átadására került sor. A rendezvényen több munkatársunk, hallgatónk is elismerésben részesült és karunk egy újabb professzora vehette át a talárt.

„Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai miniszterének a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára Áder János köztársasági elnök 2021. szeptember első napjától egyetemi tanárrá nevezi ki a PTE tizennégy oktatóját, akik Miseta Attila, rektortól és a fenntartó képviseletében Bódis József kuratóriumi elnöktől a Pécsi Tudományegyetem professzori karához tartozás jelképeként egyetemünk talárját vehették át.”

Dr. Völgyi BélaA Pécsi Tudományegyetem professzori talárját vehette át karunkon:

Dr. Völgyi Béla, a Biológiai Intézet Kísérletes Állattani és Neurobiológiai Tanszék egyetemi tanára, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont, Retinális Neurobiológiai Kutatócsoport vezetője. Szívből gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk!

Egyetemi Sportéletért Díj

„Az egyetem rektora Egyetemi Sportéletért Díjat adományozhat azon személyeknek, szervezeteknek, akik aktív szerepvállalásukkal, áldozatkész munkájukkal és kiemelkedő sport- vagy sportszervezői teljesítményükkel méltón öregbítették Egyetemünk hírnevét.”

Egyetemi Sportéletért Díjban részesült:

Iván Bence Márk, a Természettudományi Kar hallgatója, aki magyar paraúszó válogatott, Európa Bajnoki ezüst- és bronzérmes, többszörös magyar bajnok, a Tokiói Paralimpiára kvótát szerzett sportoló.

Iván Bence Márk

Pro Universitate Juventutis Díj

„Az Egyetem rektora Pro Universitate Juventutis Díjat adományoz évente egy-egy fő hallgatónak és doktorandusznak kiemelkedő tanulmányi eredménye, valamint a tudomány, a művészetek, vagy a sport területén kifejtett sikeres teljesítménye elismeréseképpen.”

Pro Universitate Juventutis Díjat vehetett át

Sebesi Balázs, a Természettudományi Kar III. évfolyamos PhD hallgatója, a sportbiomechanika területén végzett tudományos munkájáért, a tudomány népszerűsítéséért és graduális hallgatók mentorálásáért.

Sebesi Balázs

Az elismerésekhez, kitüntetésekhez, díjakhoz szívből gratulálunk!

Forrás:
https://univpecs.com/egyetemi_elet/tanevnyito_es_centenariumi_unnepsegsorozat_kezdete
https://univpecs.com/egyetemi_elet/dijak_elismeresek_tanevnyito_unnepi_szenatusi_ulesen

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben